__
__
__
Home
Wat is haptotherapie
Voor wie
Workshops
Wie is Hanneke Oey
Kosten
Contact
_
_
_

Stilstaan bij Verlies


Stilstaan bij Verlies, bewegen naar een nieuw perspectief

Deze dag is bedoeld voor ieder die een verlies heeft meegemaakt en daar aandacht aan wil geven. Elk mens krijgt in zijn/haar leven te maken met ervaringen van verlies. Het kan gaan om verlies van een dierbaar iemand aan de dood, verlies van een relatie of een vriendschap, een groep, werk, een woonplek, een levensfase, gezondheid, een huisdier…
Een verlies kan een grote impact hebben, zowel emotioneel als fysiek, en vaak komen er belangrijke levensvragen op.

Verlieservaringen zijn momenten van overgang, waarin je oog in oog staat met de vergankelijkheid. Het leven is niet meer zoals het was, je ‘normale’ doen is verstoord en je laat noodgedwongen iets achter. Je merkt dat je het leven niet altijd in eigen hand kunt houden.
Vergankelijkheid vraagt om mee te bewegen in de veranderingen. Soms vraagt dat om actie, soms juist om stil te staan. Waar sta jij nu? Waar beweeg je naartoe?

De dag biedt een afwisseling van reflectie, delen en rituele momenten. In een liefdevolle en veilige setting word je uitgenodigd om stil te staan bij de ervaring die het verlies oproept, en van daaruit ook letterlijk weer in beweging te komen. Dit kunnen ervaringen zijn van verdriet, boosheid of verwarring, maar ook van innerlijke kracht, verbondenheid en hernieuwd perspectief.

De kracht van de dag ligt in de aandacht voor jezelf, en in het samen zijn met anderen die door eenzelfde ervaring gaan.

Praktisch:

Datum & tijd:  -najaar 2020, datum volgt nog-

Locatie: 'Het Hart op Zolder'- Schalkwijk

Kosten: € 95,=

Begeleiding: Anna Drenth en Hanneke Oey

Aanmelden: info@innerlijkecoach.nl

Voor de gezamenlijke lunch vragen we aan iedere deelnemer iets mee te nemen waarvan gedeeld kan worden.

Stilstaan bij een verlies is mogelijk als je innerlijk ruimte voelt om enige afstand te nemen. De dag is om deze reden niet zo geschikt voor een verlies dat heel vers is en waar de gevoelens en emoties nog erg rauw zijn. Als je twijfelt of deze dag op dit moment passend is voor je, neem dan contact met ons op.
Anna Drenth: 06-5151.1386 / info@innerlijkecoach.nl
Hanneke Oey: 06-2120.0422 / hanneke.oey@planet.nl

Anna Drenth en Hanneke Oey werken ruim 10 jaar samen in het ontwikkelen en begeleiden van (rituele) activiteiten bij belangrijke levensmomenten. Tevens zijn zij ervaren trainers in groepen rond zingeving en persoonlijke groei.

Hanneke: 'Er zijn weinig aspecten van het leven die ons dichterbij onze menselijkheid brengen dan een gevoelig verlies. Stilstaan bij dat verlies kan je rijper, wijzer en vriendelijker maken. Dat weet ik uit eigen ervaring en door het begeleiden van mensen die door dit proces gaan. Die oogst mogen kennen, wens ik iedereen toe.'

Anna: 'Verlies en rouw zijn thema’s die al van jongs af aan in mijn leven aanwezig zijn. Gaandeweg hebben deze ervaringen me geholpen het leven in al zijn aspecten te aanvaarden. Het vinden van een eigen antwoord op de pijnlijkheid van een verlies heeft voor mij de diepgang en waarde van het leven enorm vergroot. Dit is wat ik met liefde doorgeef in mijn werk.'