__
__
__
Home
Wat is haptotherapie
Voor wie
Workshops
Wie is Hanneke Oey
Kosten
Contact
_
_
_

Schriklichaam-basiscursus

1 en 29 maart '20 - Utrecht e.o.

 

'Misschien is alles wat er aan verschrikking in ons leeft,

niets anders dan iets, wat onze liefde nodig heeft.'

                                                              - R.M. Rilke


Een tweedaagse workshop over de zegeningen en de uitdagingen van een gevoelig zenuwstelsel. Over de effecten van schrik, schok en stress in het lichaam, op je zelfbeleving en je gedrag. Je krijgt uitgebreide theorie, de gelegenheid tot zelfonderzoek, en kan gaan oefenen met zelfregulatie: er weer uit komen, in je kracht komen en verder kunnen.

Wat gebeurt er precies als je schriklichaam wordt aangetikt, je uit je vel springt of in elkaar krimpt en dichtklapt? Hoe komt het dat je lichaam alert wordt, je je steeds gestressd voelt, slecht slaapt of maag- en darmklachten ontwikkelt?
Een schriklichaam is gevoelig geworden voor bepaalde situaties door ervaringen in je kindertijd, maar wordt geactiveerd in het hier en nu. Hoe kan je dan het beste met jezelf omgaan? En wat heb je dan nodig? Vaak gaan we verharden, vechten of vluchten, situaties vermijden. Het is mogelijk om te leren de spannende aspecten van het leven aan te kunnen gaan, zonder dat dit te veel spanning, nare gevoelens en oud gedrag oplevert. We kunnen leren er behendig doorheen te navigeren. En de uitdagende situaties meester te worden.

De workshop is geschikt voor mensen die met mensen (willen) werken, maar ook als het voor jou persoonlijk interessant is.

data: zondag 1 en 29 maart 2020


locatie: 'Tussen Hemel en Aarde' - Kanonsdijk 7, Groenekan.


tijd: 10.00 uur deur open, 10.30 uur start, rond 17.00 uur einde


kosten: € 175,= voor beide dagen (incl. BTW, koffie en thee)


info en aanmelden: mail naar hanneke.oey@planet.nl 

                                of bel 06-2120.0422

               www.oorsprong-haptotherapie.nl

´