__
__
__
Home
Wat is haptotherapie
Voor wie
Workshops
Wie is Hanneke Oey
Kosten
Contact
Privacy-verklaring e.d.
_
_
_

Wat is haptotherapie

Haptotherapie is een begeleidingsvorm die mensen helpt te luisteren naar hun gevoel en daarop te leren vertrouwen. Zelfvertrouwen = trouw zijn aan jezelf.

In de begeleiding ga je samen met de therapeut op zoek naar wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Door middel van gesprekken, ervaringsoefeningen en directe aanraking ervaar je hoe je in het leven staat. Zo krijg je inzicht in hoe je functioneert. Thuis, op je werk, of in relaties. En wanneer je jezelf beter keert kennen, kun je de keuzes gaan maken die echt bij je passen.

Aanraking is voeding voor levenskracht

Aanraking en gevoel hebben veel met elkaar te maken: we worden ergens door bewogen of voelen ons geraakt. En net zoals je niet zonder eten kunt om fysiek te groeien, heb je ook voeding nodig voor je innerlijke en emotionele groei.

Aanraking, aandacht en waardering zijn nodig om als mens tot volledige ontplooiing te komen. Je komt letterlijk beter in je vel te zitten. En dat is onontbeerlijk om zelfstandig en authentiek je leven richting te kunnen geven. Haptotherapie werkt o.a. met aanraking om weer in contact te komen met je gevoel en je zelfgenezende vermogens.

Balans

Goed in je vel zitten ontstaat als er balans is tussen je denken, je voelen en je handelen. Dat wat je doet, komt voort uit wie je bent. En ook al is het leven niet altijd even makkelijk, jij staat aan het roer. Dat geeft een gevoel van zin: je ervaart je leven als zinvol, en je hebt er zin in!